Injektioner

Botolinumtoxin typ A (Botox)

 Botox är ett läkemedel som förhindrar att musklerna drar ihop sig där injektionen ges. På så sätt slätas huden ut och rynkorna minimeras. Denna muskelavslappning är tillfällig och avtar gradvis.

Områden som passar bra är framför allt området mellan ögonbrynen, i pannan och runt ögonen, man kan även öppna upp blicken och göra ett litet ögonbrynslyft. Sura mungipor, rynkor runt munnen, skrynklig haka och hals. Botox är dessutom mycket effektiv mot tandgnissling och armsvett.

En mycket tunn nål används och behandlingen är inte direkt smärtsam men kan svida lite. Botox ges i små doser kontrollerat direkt i muskeln. Vanligen syns inte behandlingen direkt utan kan med lätthet sminkas över.

Effekten kommer inom ett par dagar och sitter i 3–6 månader. Sidoeffekter som vi kan erfara är lätt huvudvärk och eventuellt ett blåmärke. Inga varaktiga biverkningar finns rapporterade men du bör undvika att massera på området, träna, sola och bada bastu 48 timmar efter en behandling. Efter två veckor  ses vi på ett återbesök som uppföljning av behandlingen.

Vår kompletta produktportfölj av fillers hjälper dig att återskapa och förstärka dina specifika önskemål genom olika behandlingsmöjligheter. Allt för att ge dig det bästa möjliga utbudet och den allra bästa behandlingen. Alla injektionsbehandlingar görs av Virginia , leg sjuksköterska.

Viktigt att tänka på inför en injektion är att mediciner som innehåller Acetylsalicylsyra (ASA) såsom Magnecyl, Treo och Ipren får ej tas 10 dagar före din injektion. Detta gäller även Omega 3 och övriga hälsokostpreparat.

Visste du att Botox även kan hjälpa dig med att bli av med tandgnissel? Medlet har visat sig vara effektivt mot tandgnissel, genom att minska käkmuskulaturen kraft under sömnen. På så vis kan du slippa både bettskena och huvudvärk som följer tandgnissel!

Fillers

Vi jobbar med Restylane , Juvederm och andra välkända märken. Fillersbestår av Hyaluronsyra, ett kroppsidentiskt socker. Hyaluronsyran finns naturligt i kroppen och bidrar bland annat till att hålla huden elastisk och smörja leder. Den klara gelén finns med olika viskositet och ger en mängd olika möjligheter att snabbt och enkelt förbättra ditt utseende. Från att framhäva kindben med exempelvis Restylane Perlane till hudföryngring med Restylane Vital så kallad Skinbooster. Skulptera näsor och öronsnibbar är andra områden som Fillers passar utmärkt till hals, dekolltage och händer likaså.

Alla Fillers innehåller idag Lidokain som gör injektionen relativt smärtfri. Vi är dessutom mycket generösa med bedövningskräm vid exempelvis läppförstoring. Hur länge en Fillerbehandling varar är mycket individuell och varierar med Filler och område. Räkna dock med att fylla på efter 4–6 månader.

Dagen efter behandlingen kan du uppleva dig svullen och eventuellt få ett blåmärke. Biverkningar som ojämnhet, infektion och sårbildning kan förekomma men är mycket ovanliga. Efter två veckor erbjuds ett återbesök som uppföljning av behandlingen