HUDBEHANDLING

Hudbehandling

Acne

Acne är en godartad hudsjukdom som innebär kvisslor på huden, orsaken av en infektion i talgkörtlarna. Inflammationen anses i sin tur vara orsaken av infektion av vanliga hudbakterier (särskilt Propionibacterium), och svarar ofta på behandling med antibiotika.

Vanliga områden att drabbas av acne förutom ansiktet är nacke, bröst och rygg, de områden på kroppen där hudens porer är som störst och mest utvecklade. Andra kroppsdelar såsom magen, axlar och innanlår kan också drabbas men oftast i mindre grad.

Vid måttlig till svår acne är medicinsk hudvård, cosmeceuticals och kemisk peeling bra hjälpmedel. Genom att kombinera medicinsk hudvård och kemisk peeling kan man förbättra hudens struktur, balans och utbrott. Produkterna är djuprenande mot acne, ökar lyster och glans, ökar hudens elasticitet, tar bort åldersfläckar och reducerar fina linjer.

Användandet av syror är det som urskiljer medicinsk hudvård från vanlig. Man använder sig av varierande koncentrationer av alfahydroxisyror, de vanligaste syrorna är glyckolsyra och mjölksyra.

På hudytan arbetar syran genom att lösa upp dem döda hudceller. På så sätt ökas produktionen av nya hudceller och elastiska fibrer såsom kollagen. Det blir även en nyproduktion av kroppens egna vätskebindare hyaluronsyra.

För bästa resultat rekommenderas det att man gör en serie av kemisk peeling i kur på 4-6 gånger, med ca två-tre veckors mellanrum, eller vid svagare styrka med en veckas mellanrum. Därefter ska man göra enstaka underhållande peeling någon gång om året. Det är viktigt att man använder medicinska hudvårdsprodukter innan, under och efter den kemiska peelingen. Detta för att förbereda, optimera och förlänga resultatet av den kemiska peelingen.

Det är även viktigt att man kompletterar sin hudvård med solskydd eftersom de övre hudlagren är borta och därmed är den solkänsliga huden mer exponerad än vanligt.

Läs mer om hur vi jobbar och hur våra syrabehandlingar kan hjälpa dig!